Samen naar duurzaam en sociaal vervoer

 

Samenwerken voor duurzame mobiliteitsoplossingen
 

Bij iZoof Public Drive geloven we dat duurzame mobiliteit voor iedereen beschikbaar moet zijn. Werk aan de winkel, als we willen blijven gebruikmaken van comfortabel, degelijk, milieuvriendelijk en toekomstbestendig vervoer.

Allemaal vanuit het besef dat we pas vooruit kunnen komen qua eerlijke en schone mobiliteitsoplossingen, als we samen en op zoveel mogelijk vlakken het juiste voorbeeld geven. Het is niet voor niets dat we hét voorbeeld zijn op het gebied van duurzame mobiliteit in de Metropool Regio Amsterdam in de provincie Noord-Holland. Want als een beter milieu bij jezelf begint, waarom beginnen we dan niet zelf?

In samenwerking met de gemeente Haarlem en diverse andere partners brengen we de Haarlemse mobiliteitsbranche in beweging. Door verduurzaming in een stad waar forensen gemiddeld 100 uur per jaar in de file staan en waar het autobezit per vierkante meter, net als de stikstof-, fijnstof- en CO2-uitstoot, het hoogst van het land is.
 

Verduurzaming op het gebied van het milieu en verduurzaming van werkrelaties en sociale verhoudingen in de buurt. Zo draagt Spaarnelanden graag bij aan de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers door de arbeidskansen die iZoof Public Drive met zich mee brengt met hen te delen. Het is onderdeel van het streven van Spaarnelanden om zich als ‘social entreprise’ te positioneren.

 

 
structure.png

Daarom:

  • Stimuleren we taxiondernemers om elektrisch te rijden;
  • Leiden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot chauffeur;
  • Meten we of bewoners echt hun auto weg doen en stimuleren het gebruik van elektrische deelauto’s; 
  • Ontwikkelen we een regiefunctie met een Smart City Room;
  • Zorgen voor duurzame stadslogistiek;
  • Bieden we flexibele mobiliteitsoplossingen voor bewoners, ondernemers en bezoekers op ieder moment.

Onze rol 

iZoof Public Drive heeft als rol om bovenstaande te faciliteren, organiseren, regisseren en stimuleren. En wat kan jij doen? Samen met ons heel Haarlem mobiliseren. 

Andre-Kaagman-(1).jpg

André Kaagman

“Ik doe al 30 jaar hetzelfde werk en word ook een dagje ouder. Door iZoof krijg ik de kans om fit richting mijn pensioen te werken. Daarnaast heb ik altijd al taxichauffeur willen worden, dit is voor mij een langverwachte wens die in vervulling gaat.”

Taxi_02@2x.png

Duurzaam

Schonere lucht, meer ruimte. De straat teruggeven aan de kinderen.

 
taxi_03@2x.png

Sociaal

Betrekken van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

 
Carsharing_01@2x.png

Regie

Verbinding mobiliteitsvormen

 
 
Schermafbeelding 2018-04-13 om 09.30.27.png

Nieuwe mobiliteit onder regie

 

Partners