Samen naar duurzaam en sociaal vervoer

 

Samenwerken voor duurzame mobiliteitsoplossingen
 

iZoof maakt zich zorgen over de aarde. De ijskap smelt drie keer zo snel als verwacht, waar CO2 een belangrijke veroorzaker van is. De lucht vervuilt steeds meer door CO2 , fijnstof (PM10) en stikstofoxiden (NOx). Daarnaast is Haarlem filestad nummer 1. Gemiddeld staan we per jaar 100 uur in de file én hebben het hoogste autobezit per vierkante kilometer. Voor 24% is het wegverkeer veroorzaker van de luchtvervuiling. Er is coördinatie nodig om dit terug te dringen.

Hoogste tijd om actie te ondernemen dus.

Wat wij zien

  • Ondernemers hebben behoefte aan deelvervoer, duurzaam goederenvervoer en een veilige, rustige en prettige binnenstad.

  • Bewoners willen duurzamere en schonere mobiliteit, maar kunnen dit niet alleen. Zij hebben een brug tussen markt en overheid nodig.

  • Auto- en fietsproducenten met free floating formules overspoelen de stad. Joyriding, vandalisme en verkeerd geparkeerde auto’s en fietsen zijn aan de orde van de dag. De steden worden zo steeds voller. Willen we niet juist het omgekeerde bereiken?

     

 
structure.png
Taxi_02@2x.png

Duurzaam

Schonere lucht en meer ruimte. Wij geven de straat terug aan de kinderen

 
taxi_03@2x.png

Sociaal

Actief betrekken van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

 
Carsharing_01@2x.png

Regie

Wij verbinden en nemen de regie over verschillende vormen van mobiliteit

 
 
Schermafbeelding 2018-04-13 om 09.30.27.png

Van bezit naar gedeeld bezit

Dankzij iZoof kunnen mensen geleidelijk overschakelen van bezit naar gedeeld bezit. iZoof is een integraal mobiliteitsconcept dat elektrische taxi, deelauto’s, elektrisch goederenvervoer en mobility hubs met elkaar combineert. Bij iZoof Public Drive geloven we dat duurzame mobiliteit voor iedereen betaalbaar en makkelijk beschikbaar moet zijn.

In Haarlem zag Spaarnelanden dat bewoners, bezoekers en ondernemers zich meer en meer bezighouden met duurzame mobiliteit. Daarom heeft Spaarnelanden iZoof Public Drive geïntroduceerd. iZoof is een social enterprise die vormen van duurzame mobiliteit met elkaar verbindt. De mens en zijn gedrag staan daarbij centraal.

 
iZoof05.jpg

Sociaal ondernemen

Bij iZoof werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om gelijke kansen te bieden aan iedereen. Wij nemen verantwoordelijkheid in een markt waar niemand verantwoordelijkheid neemt. De wil is er onder de bewoners en ondernemers om gedrag te veranderen. iZoof zorgt alleen voor de mogelijkheid om het uit te voeren.

Bewoners en ondernemers zijn sterk betrokken bij onze organisatie. Wij zijn er namelijk voor iedereen; van bewoner tot aanbieder van openbaar vervoer en van ondernemer tot de overheid en alles hier tussen in.

Legebatterijen01.jpg

Geen woorden maar daden

sustainable logistics

In januari 2018 zijn we succesvol met elektrisch goederenvervoer gestart in de metropool Amsterdam en de rest van Noord- en Zuid-Holland. We gaan nu landelijke opschalen.

car sharing

In het Ramplaankwartier en de Planetenwijk lopen sinds mei 2018 twee pilots met deelauto’s. Inmiddels zijn er meer dan 100 deelnemers waarvan een deel de auto al heeft weggedaan.

Electric taxi

In Haarlem is iZoof gestart met het elektrificeren van de taximarkt. Daarbij werken we aan een deeltaxi concept. Meerdere taxiondernemers kunnen elektrische taxi’s met elkaar delen.

Mobility Hub

We zijn bezig met het ontwikkelen van twee Mobility Hubs aan de buitenkant van de stad. Hiermee willen we het centrum autoluw maken. Een plek om met korting te parkeren, je elektrische auto op te laden, een deelfiets te pakken of een taxi of shuttlebus naar je volgende bestemming. Komt dit niet goed uit? Dan hebben we altijd nog een deelauto of een huurauto op afroep beschikbaar.

Mobility card

De Mobility Card is de blue print van het concept van iZoof. Met deze kaart kunnen mensen heel makkelijk van alle vormen van openbaar vervoer, taxi en deelvervoer gebruik maken.

Partners